Florida le va permite elevilor să poarte doar ghiozdane transparente. Măsură menită să sporească siguranţa şcolară

  • Unul dintre cele mai mari districte şcolare din Florida le va permite elevilor să poarte doar ghiozdane transparente anul viitor, într-o măsură menită să sporească siguranţa şcolară.
  • Oficialii şcolilor publice din comitatul Broward au anunţat vineri că noua politică va intra în vigoare la 21 august şi include, de asemenea, cutiile de prânz, poşetele, genţile şi rucsacurile.
  • Decizia, care afectează peste 260.000 de elevi, vine la mai bine de cinci ani după ce 17 persoane au fost ucise în timpul unui schimb de focuri de armă la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida, de Ziua Îndrăgostiţilor 2018.
512 afișări
Imaginea articolului Florida le va permite elevilor să poarte doar ghiozdane transparente. Măsură menită să sporească siguranţa şcolară

Sursa foto: Twitter

Liceul Marjory Stoneman Douglas, care se află în comitatul Broward, a permis ghiozdane transparente doar în cele cinci luni care au urmat atacului armat, înainte de a renunţa la această politică în august 2018.
 
Acest nivel suplimentar de securitate este un schimbător de joc", a declarat superintendentul interimar al şcolilor publice din comitatul Broward, Earlean Smiley.
 
Va permite personalului de securitate al şcolii şi tuturor celor din campus să depisteze şi să raporteze rapid dacă cineva a adus un obiect interzis la şcoală şi va contribui, de asemenea, la descurajarea”.

Vor exista câteva excepţii de la regulă

Elevilor li se va permite să aducă pungi mici şi netransparente pentru articole de igienă personală, recipiente termice pentru alimente şi huse aprobate de şcoală, fie pentru echipamentul sportiv, fie pentru cel al formaţiei, potrivit NewYorkPost.
 
Unii elevi au declarat că nu sunt încântaţi de această schimbare.
 
Nu-mi place. Ca şi cum oamenii se uită la ce am în rucsac, ştiţi, nu mă simt bine cu asta", a spus un elev.
 
„Sincer, cred că nu este corect pentru cei care nu au legătură cu nicio bandă sau cu lucruri rele în general", a spus un altul.
 
„Cred că este o invadare a intimităţii. Dacă într-adevăr vor aduce arme şi alte lucruri la şcoală, cred că vor găsi o modalitate de a le aduce, aşa că nu cred că ghiozdanele transparente sunt un motiv bun”.
 
Reprezentanţii şcolii au declarat că regula se va aplica tuturor elevilor de la preşcolari până la clasa a 12-a, dar nu va include profesorii, personalul, voluntarii şi vizitatorii.
 
Comitatul Broward, care include Fort Lauderdale, este al doilea cel mai mare district şcolar din stat, după Miami-Dade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici