Flota americană este pregătită pentru un atac puternic împotriva regimului sirian: "Dacă ni se spune să atacăm, vom ataca puternic şi repede"

Navele de război americane din Mediterana sunt pregătite pentru un "atac puternic" împotriva regimului sirian dacă preşedintele Barack Obama dă ordin în acest sens, a declarat miercuri un oficial civil din cadrul US Navy.

1050 afișări
Imaginea articolului Flota americană este pregătită pentru un atac puternic împotriva regimului sirian: "Dacă ni se spune să atacăm, vom ataca puternic şi repede"

Flota americană este pregătită pentru un atac puternic împotriva regimului sirian: "Dacă ni se spune să atacăm, vom ataca puternic şi repede" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi Washingtonul a amânat pentru moment orice acţiune militară împotriva Damascului, pentru căutarea unei soluţii diplomatice de ultimă şansă, secretarul pentru Marină Ray Mabus a declarat că distrugătoarele americane echipate cu rachete de croazieră sunt poziţionate în continuare în estul Mediteranei.

"Vă garantez că, dacă ni se spune să atacăm, vom ataca puternic şi repede", a declarat Mabius, într-un discurs susţinut la National Defense University, după o zi de la discursul televizat al preşedintelui Obama, care a pledat pentru o acţiune militară "limitată" în cazul în care regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad refuză să renunţe la aresenalul chimic.

"Aşa cum a spus preşedintele (Statelor Unite) ieri (marţi) seara, (atacul) va fi chirurgical şi va reduce capacităţile regimului al-Assad", a adăugat el.

Această declaraţie a secretarului pentru Marină confirmă că forţele navale vor fi avanpostul oricărui atac american împotriva Siriei, bazat în principal pe rachete de tip Tomahawk lansate de pe aceste nave, de pe mare.

Patru distrugătoare americane înarmate cu rachete de croazieră sunt mobilizate în estul Mediteranei, în eventualitatea unor atacuri punitive, în urma presupusului atac cu arme chimice al regimului al-Assad de la 21 august la periferia Damascului.

Pe de altă parte, portavionul Nimitz şi escorta sa - un crucişător şi trei distrugătoare înarmate cu rachete - rămân poziţionate în Marea Roşie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici