Flota rusă de la Marea Neagră, capabilă să distrugă navele NATO din zonă în 20 de minute

Flota rusă de la Marea Neagră este capabilă să distrugă navele NATO aflate în prezent în zonă în 20 de minute, a declarat vineri un fost comandant de flotă.

393 afișări
Imaginea articolului Flota rusă de la Marea Neagră, capabilă să distrugă navele NATO din zonă în 20 de minute

Flota rusă de la Marea Neagră, capabilă să distrugă navele NATO din zonă în 20 de minute (Imagine: en.rian.ru)

Şeful Statului Major al armatei ruse declarase că zece nave NATO se află în Marea Neagră, dintre care trei americane, o fregată poloneză, una germană, una spaniolă şi trei vase turceşti. Alte opt nave urmau să se alăture grupului.

"În pofida puterii aparente, grupul naval al NATO din Marea Neagră nu este apt de luptă", a declarat amiralul Eduard Baltin, citat de RIA Novosti, în pagina electronică. "Dacă este necesar, o singură rachetă de pe crucişătorul Moskva şi alte două sau trei nave prevăzute cu rachete ar fi suficiente pentru anihilarea întregului grup", a adăugat el.

"În 20 de minute apele ar putea fi eliberate", a declarat el, subliniind că Flota Rusă de la Marea Neagră are în continuare un arsenal de rachete formidabil.

Baltin a adăugat totuşi că şansele unei confruntări militare între NATO şi Rusia în Marea Neagră sunt neglijabile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici