Flota rusă din Pacific exersează atacarea insulelor Kurile

Întreaga flota rusă a Pacificului a fost pusă vineri în alertă maximă pentru exerciţii rapide care vor implica lansări de rachete, într-o demonstraţie masivă de forţă, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza luptelor din Ucraina.

2797 afișări
Imaginea articolului Flota rusă din Pacific exersează atacarea insulelor Kurile

MEDIAFAX FOTO

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Şoigu, a declarat că scopul jocurilor de război este de a testa capacitatea forţelor armate ale Rusiei şi de a reacţiona la agresiunea occidentală. 

Alături de lansările de rachete, exerciţiile vor implica, de asemenea, bombardiere strategice cu capacitate nucleară şi alte avioane de război, a comunicat Shoigu.

Armata rusă şi-a concentrat cea mai mare parte a forţelor pe linia frontului în Ucraina, dar a continuat şi să efectueze exerciţii regulate în toată Rusia pentru a-şi antrena forţele şi a-şi demonstra pregătirea.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris jocurile de război ca parte a unui antrenament regulat menit să „menţină nivelul necesar de pregătire a forţelor armate”.

Shoigu a remarcat că scenariul manevrelor prevede un răspuns la încercarea unui adversar de a debarca pe insula Sahalin şi în sudul insulelor Kurile.

Japonia îşi afirmă drepturile teritoriale asupra Insulelor Kurile, pe care le numeşte Teritoriile de Nord.

Uniunea Sovietică i-a luat în ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial, iar disputa a împiedicat ţările să semneze un tratat de pace care să pună capăt oficial ostilităţilor lor, scrie AP News.  

Astfel, pe plan diplomatic, Al Doilea Război Mondial nu s-a încheiat niciodată. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici