FMI eliberează noi fonduri pentru 28 de ţări sărace. Statele care vor primi aceşti bani

  • FMI a aprobat luni plătirea de noi ajutoare de urgenţă pentru 28 dintre cele mai sărace ţări ale lumii,
  • Subvenţiile ar putea fi acordate pentru o perioadă de doi ani, până la jumătatea lunii aprilie 2022.
  • Până în prezent, suma contribuţiilor se ridică la 506,5 milioane de dolari, provenind din mai multe ţări, inclusiv Marea Britanie, Japonia, Germania, Olanda, Elveţia, Norvegia, China, Mexic, Suedia, Bulgaria, Luxemburg şi Malta.
769 afișări
Imaginea articolului FMI eliberează noi fonduri pentru 28 de ţări sărace. Statele care vor primi aceşti bani
Fondul Monetar Internaţional a aprobat luni plătirea de noi ajutoare de urgenţă pentru 28 dintre cele mai sărace ţări ale lumii, pentru a le ajuta să-şi diminueze datoriile şi să facă faţă mai bine pandemiei de Covid-19, notează Le Figaro.
 
Acest anunţ, care urmează unei măsuri identice decretate la mijlocul lunii aprilie pentru 25 de ţări, ar trebui să ajute aceste state să acopere rambursările datoriei faţă de FMI pentru următoarele şase luni şi „să îşi elibereze resursele slabe pentru eforturile lor în ceea ce priveşte urgenţă medicală în faţa pandemiei.”
 
Cele 28 de ţări care beneficiază de această a doua tranşă de ajutor sunt Afganistan, Benin, Burkina Faso, Burundi, Republica Centrafricană, Ciad, Comore, RD Congo, Djibouti, Etiopia, Gambia, Guineea , Guineea-Bissau, Haiti, Liberia, Madagascar, Malawi, Mozambic, Nepal, Niger, Rwanda, Sao Tomé şi Principe, Sierra Leone, Insulele Solomon, Tadjikistan, Tanzania, Togo şi Yemen
 
Această reducere a datoriilor este canalizată prin Fondul fiduciar de asistenţă şi răspuns în caz de dezastru (ARC Trust Fund), care permite FMI să acorde subvenţii celor mai sărace şi mai vulnerabile ţări afectate de dezastre naturale sau de sănătate publică, cu consecinţe dezastruoase.
 
Subvenţiile ar putea fi acordate pentru o perioadă de doi ani, până la jumătatea lunii aprilie 2022, pentru o sumă totală estimată de 959 milioane USD.
 
Obiectivul FMI este de a înzestra fondul fiduciar ARC cu 1,4 miliarde de dolari, astfel încât să poată satisface şi nevoile în viitor.
 
Până în prezent, suma contribuţiilor se ridică la 506,5 milioane de dolari, provenind din mai multe ţări, inclusiv Marea Britanie, Japonia, Germania, Olanda, Elveţia, Norvegia, China, Mexic, Suedia, Bulgaria, Luxemburg şi Malta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici