FMI refuză să acorde sprijin financiar unei ţări aflate în pragul falimentului, în plină pandemie de coronavirus

  • Fondul Monetar Internaţional a respins solicitarea Venezuelei privind acordarea unui împrumut de cinci miliarde de dolari
  • Venezuela solicitase împrumutul pentru a face faţă pandemiei de coronavirus
  • Sistemul de sănătate din Venezuela este aproape de colaps din cauza subfinanţării
4984 afișări
Imaginea articolului FMI refuză să acorde sprijin financiar unei ţări aflate în pragul falimentului, în plină pandemie de coronavirus

FMI refuză să acorde sprijin financiar unei ţări aflate în pragul falimentului în plină pandemie de coronavirus

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a respins solicitarea Venezuelei privind acordarea unui împrumut în valoare de cinci miliarde de dolari, cerut de ţara sud-americană pentru a face faţă situaţiei generate de pandemia de coronavirus, anunţă France 24.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a făcut solicitarea marţi către FMI, dar, la doar câteva ore, instituţia a respins cererea acestuia, întrucât există o dispută cu privire la legitimitatea lui Maduro în funcţia de şef de stat.

„Din nefericire, Fondul nu poate lua în considerare această solicitare”, întrucât „nu există claritate” cu privire la recunoaşterea Administraţiei Maduro la nivel internaţional, se arată într-un comunicat emis de FMI.

Peste 50 de ţări, printre care şi România, îl recunosc pe Juan Guaido în funcţia de preşedinte al Venezuelei, în detrimentul lui Nicolas Maduro.

Venezuela se confruntă cu o criză socio-economică fără precedent în ultimii ani, iar milioane de oameni au părăsit ţara din această cauză. Sistemul de sănătate din statul sud-american este aproape de colaps de aproape cinci ani, din cauza unei subfinanţării cronice.

În ultimele zile, Venezuela a anunţat că a înregistrat 33 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar specialiştii în sănătate publică se tem că sistemul sanitar din această ţară nu va putea face faţă unei eventuale crize cauzate de o epidemie.

Potrivit unei agenţii umanitare, sistemul de sănătate din Venezuela este la fel de puţin pregătit pentru a face faţă unei epidemii ca cel din Siria, ţară devastată de război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici