Foametea din Somalia s-a încheiat, dar situaţia rămâne critică: O treime din populaţie are nevoie de ajutor de urgenţă - FOTO

ONU a anunţat că foametea s-a încheiat, vineri, în Somalia, la mai mult de şase luni de la decretarea acesteia în ţară, avertizând însă asupra persistenţei situaţiei de urgenţă.

1151 afișări
Imaginea articolului Foametea din Somalia s-a încheiat, dar situaţia rămâne critică: O treime din populaţie are nevoie de ajutor de urgenţă - FOTO

Foametea din Somalia s-a încheiat, dar situaţia rămâne critică: O treime din populaţie are nevoie de ajutor de urgenţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ o treime din populaţie are nevoie în continuare de ajutor de urgenţă în această ţară devastată de războiul civil, se arată într-un comunicat al Unităţii de analiză a ONU privind securitatea alimentară din Somalia (FSNAU) şi al Reţelei de alertă americană privind foametea (FEWS NET).

"Combinaţia între creşterea masivă a asistenţei umanitare şi o recoltă excepţională a contribuit la ameliorarea situaţiei umanitare", a adăugat textul.

Trei regiuni rămân în continuare vizate de foamete: Shabelle Mijlociu (sud), Afgoye, cea mai mare tabără din lume de persoane strămutate, şi taberele situate în capitala Mogadishu. De acum situaţia s-a ameliorat, iar aceste zone au trecut la gradul de situaţie de urgenţă. Situaţia rămâne totuşi critică, potrivit ONU.

Somalia a fost afectată de cea mai cumplită secetă din Cornul Africii. Criza alimentară a fost agravată aici de luptele intense generate de războiul civil care devastează ţara de 20 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici