Focuri de armă şi o explozie la Ministerul eston al Apărării. Bărbatul care a deschis focul este mort

Un bărbat înarmat cu un pistol a deschis focul şi a luat ostatice două persoane joi după-amiază la Ministerul eston al Apărării, după care a fost ucis în timpul intervenţiei unei unităţi speciale a forţelor de ordine, cei doi ostatici fiind eliberaţi, a anunţat poliţia.

106 afișări

"Suspectul a murit" în timpul intervenţiei poliţiei, a anunţat într-un comunicat Maria-Elisa Tuulik de la biroul procurorului din Tallinn.

Ministrul Apărării Mart Laar nu se afla la birou în acel moment, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Peeter Kuimet.

Consilierul politic al ministrului, Luukas Kristjan Ilves, care este fiul preşedintelui eston Toomas Hendrik Ilves, nu se afla nici el la minister.

"La ora 15.08 (15.08 ora României), poliţia a fost informată că o persoană necunoscută a intrat în sediul Ministerului Apărării cu un pistol", a declarat Maria-Elisa Tuulik, precizând că "în clădire a fost lansată şi o grenadă fumigenă".

"Două persoane au fost luate ostatice. Acestea au fost eliberate ulterior", a adăugat ea.

Autorul luării de ostatici este Karen Drambjan, un avocat născut în Armenia în 1954, care a obţinut cetăţenie estonă în 1990, a declarat pentru agenţia Delfi premierul eston Andrus Ansip.

El era membru al unui mic partid de stânga, Partidul stângii unificate, care nu face parte din Parlament.

Motivaţiile sale rămân necunoscute.

În cursul după-amiezii, s-au auzit focuri de armă şi o explozie în clădirea ministerului.

Poliţia a recurs apoi la evacuarea clădirii şi a fost instituit un perimetru de securitate, potrivit unei purtătoare ce cuvânt a poliţiei din Tallinn, Aleksandra Solntseva.

O unitate formată din zece bărbaţi din cadrul forţelor speciale a pătruns în clădire cu un robot pentru deminare şi au fost auzite noi focuri de armă.

"Specialiştii vor inspecta imobilul pentru a se asigura că nu există niciun pericol şi doar după aceea oamenii vor putea să intre din nou în minister", a explicat Mihkel Loide, purtătorul de cuvânt al poliţiei, fără a putea să precizeze care sunt pagubele provocate de această agresiune.

Estonia, stat baltic cu 1,3 milioane de locuitori şi fostă republică sovietică timp de 50 de ani după Al Doilea Război Mondial, este membru UE şi NATO din 2004.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici