FOCUS: Ce sarcini îl aşteaptă pe succesorul Angelei Merkel

Succesorul cancelarului Angelei Merkel va avea de îndeplinit o serie de sarcini atât pe plan politic intern, în Germania, cât şi la nivelul Uniunii Europene, în principal în domeniul imigraţiei, tranziţiei ecologice, relansării economice şi politicilor de securitate.

652 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Ce sarcini îl aşteaptă pe succesorul Angelei Merkel

FOCUS: Ce sarcini îl aşteaptă pe succesorul Angelei Merkel

Angela Merkel se află la putere în Germania de aproape 16 ani. În ultimii ani, şi-a atras critici dure din cauza politicilor în domeniul imigraţiei şi, mai recent, din cauza restricţiilor antiepidemice.

Totuşi, Angela Merkel este cunoscută pentru influenţa la nivelul Uniunii Europene şi pentru abordarea moderată de soluţionare a problemelor prin compromis.

Politicile climatice, autonomia strategică a Uniunii Europene şi relansarea economică sunt principalele teme pe care va trebui să le abordeze viitorul cancelar al Germaniei.

Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene responsabil de Acordul Ecologic European, a atras atenţia recent că politicile privind tranziţia digitală aplicate de Germania, principala economie a Uniunii Europene, vor fi determinante. "Trebuie să evităm ca politicile sociale să fie puse în opoziţie cu protecţia mediului", a afirmat Frans Timmesmans, citat de Tagesschau.de.

Noul cancelar al Germaniei va trebui să gestioneze şi direcţia Uniunii Europene. Angela Merkel a colaborat strâns în ultimii ani cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, pledând pentru dezvoltarea autonomiei strategice a Uniunii Europene. Criza generată de hotărârea SUA privind retragerea militară din Afganistan şi tensiunile apărute din cauza parteneriatului de securitate dintre Australia, Marea Britanie şi SUA (AUKUS) accelerează planurile Uniunii Europene privind automomia strategică, iar Germania va juca un rol extrem de important în procesul decizional. Noua abordare va implica şi găsirea de soluţii pentru relaţiile cu Rusia şi China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici