FOCUS: Donald Trump şi Hillary Clinton, schimb de replici în tabloul campaniei pentru preşedinţia SUA

Donald Trump şi Hillary Clinton au dat campaniei prezidenţiale o dimensiune "policromatică", fie că a fost prilejul deschiderii unor anchete, ocazia unor dezvăluiri privind evitarea plăţii de impozite, comentarii vulgare despre femei sau expunerii de viziuni diferite privind politica externă.

1723 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Donald Trump şi Hillary Clinton, schimb de replici în tabloul campaniei pentru preşedinţia SUA

FOCUS: Donald Trump şi Hillary Clinton, schimb de replici în tabloul campaniei

*DONALD TRUMP critica Administraţia SUA când şi-a anunţat candidatura

Anunţul făcut de Donald Trump în iunie 2015 privind candidatura sa la preşedinţia Statelor Unite nu era, la acel moment, o ştire de mare impact, fapt pentru care, de exemplu, publicaţia The New York Times a comunicat această înformaţie într-un articol care apărea abia în pagina 16, relatează The Associated Press.

În discursul de 45 de minute pe care l-a susţinut atunci, el a denunţat violatorii originari din Mexic, a promis să contruiască un gard la frontieră, s-a plâns că Statele Unite ar fi trebuit să confişte petrolul din Irak înainte ca acesta să fie luat de Stat Islamic, a adus critici legilaţiei din domeniul sănătăţii a preşedintelui Barack Obama, privind acorduri comerciale "stupide" şi multe altele.

*HILLARY CLINTON: Un om care poate ademeni cu un tweet nu este un om în care putem avea încredere în privinţa armelor nucleare

Atunci când a acceptat, la finalul lunii iulie, nominalizarea din partea Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale americane, a promis să facă din Statele Unite o ţară care să funcţioneze pentru toată lumea. Luptând să fie prima femeie nominalizată la preşedinţia Statelor Unite, Clinton a numit această realizare "o piatră de hotar".
"Când orice barieră cade în America, pentru oricine, netezeşte calea pentru toată lumea. De aceea atunci când nu există tavane, cerul este limita", a spus ea.

Clinton l-a descris atunci pe contracandidatul său, Donald Trump, drept o ameninţare la adresa Statelor Unite, subliniind că "un om care poate ademeni cu un tweet nu este un om în care putem avea încredere în privinţa armelor nucleare".

În discursul său, Clinton a recunoscut că unii oameni nu o cunosc încă bine.
" (...) Familia din care provin, ei bine, nimeni din familia aceasta nu şi-a văzut numele pe clădiri mari", a spus Clinton, făcând referire la Donald Trump, al cărui nume este inscripţionat pe imobilele sale.
Ea a spus că membrii familiei sale au construit o viaţă mai bună şi un viitor mai bun pentru copiii lor folosind orice intrumente pe care le aveau la îndemnână şi ce le-a dat Dumnezeu.

*DONALD TRUMP: Hillary Clinton nu are "rezistenţa" pentru a fi preşedinte; HILLARY CLINTON: Atunci când va călători în 112 state şi va negocia un acord de pace, un armistiţiu (…) atunci îmi poate vorbi despre rezistenţă

Hillary Clinton a părăsit brusc ceremonia de comemorare a victimelor din atacurile de la 11 septembrie din New York, echipa sa de campanie explicând că democratei i s-a făcut rău din cauza căldurii. Ulterior, echipa sa a anunţat că aceasta a fost diagnosticată cu pneumonie. Donald Trump a profitat de această împrejurare pentru a spune că Hillary Clinton nu are "rezistenţa" pentru a fi preşedinte. Dar acesta a avut o replică dură la adresa lui Trump: "Atunci când va călători în 112 state şi va negocia un accord de pace, un armistiţiu, eliberarea unor disidenţi, deschiderea de noi oportunităţi în diverse state pe glob, sau va petrece 11 ore depunând mărturie în faţa unei comisii din Congres, atunci îmi poate vorbi despre rezistenţă", a spus ea.

* HILLARY CLINTON: Jumătate dintre susţinătorii lui Trump sunt o adunătură de deplorabili

Hillary Clinton a spus simpatizanţilor săi, la un eveniment caritabil privat care a avut loc în setpembrie, că jumătate dintre susţinătorii lui Trump sunt o adunătură de deplorabili, numindu-i rasişti, sexişti, homofobi, xenofobi, islamofobi.
Atunci când aceste remarci au devenit publice, Clinton a revenit parţial asupra declaraţiilor sale, spunând că a exagerat foarte mult şi că regretă că a spus că eticheta se potriveşte pentru "jumătate" dintre suporterii lui Trump.

"Şi-a construit campania în mare parte pe prejudicii şi paranoia şi a oferit o platformă naţională vocilor şi viziunilor răuvoitoare". La puţin timp după aceea, susţinători ai lui Trump au purtat tricouri pe care scria "deplorabil".

* DONALD TRUMP: Dacă nu plătesc impozite, înseamnă că sunt deştept; HILARY CLINTON: Cel fel de geniu pierde un miliard de dolari într-un singur an!?

La începutul lunii octombrie, cotidianul The New York Times a dezvăluit că Donald Trump a raportat o pierdere de 916 milioane de dolari în declaraţia de avere din anul 1995, iar această deducere fiscală i-ar fi permis să evite plata impozitelor federale pentru o perioadă de până la 18 ani.
Hillary Clinton a ironizat capacităţile manageriale ale adversarului său republican, Donald Trump, întrebând retoric "ce fel de geniu ar pierde un miliard de dolari într-un an".
"Aţi văzut cu toţii dezbaterea de lunea trecută. Ştiţi că, la dezbatere, el (Donald Trump - n.red.) s-a lăudat că nu plăteşte impozite pentru că este deştept. Eu am următoarea întrebare: Cel fel de geniu pierde un miliard de dolari într-un singur an!?", a spus Hillary Clinton.

*DONALD TRUMP: Bill Clinton chiar a abuzat femei, iar Hillary a intimidat, a atacat şi a făcut de ruşine victimele lui

Difuzarea înregistrării audio care datează din anul 2005, în care Trump este surprins făcând comentarii vulgare la adresa femeilor, a generat o criză în campania sa electorală. Înregistrarea îl surprinde pe Donald Trump, la acea vreme moderator al unei emisiuni tv, vorbind explicit despre atingerea femeilor.Trump şi-a cerut scuze, spunând că a fost vorba doar de "glume de vestiar".

Acuzat că a făcut comentarii cu caracter sexual explicit despre femei, Donald Trump a declarat: "Am spus şi am făcut lucruri pe care le regret. Dar toţi cei care mă cunosc ştiu că aceste lucruri nu reflectă cine sunt cu adevărat. Am spus, am greşit, îmi cer scuze. Voi fi un om mai bun de acum înainte".

"Este vorba de o tentativă de distragere a atenţiei de la problemele importante cu care ne confruntăm", a subliniat Donald Trump. Însă controversatul politician republican nu s-a oprit la scuze, amintind de actele de infidelitate ale fostului preşedinte Bill Clinton, soţul candidatei democrate Hillary Clinton: "Bill Clinton chiar a abuzat femei, iar Hillary a intimidat, a atacat şi a făcut de ruşine victimele lui".

*DONALD TRUMP: O să ajungem la Al Treilea Război Mondial dacă o ascultăm pe Hillary Clinton în ceea ce priveşte Siria

Donald Trump a spus că planul de politică externă în ceea ce priveşte Siria al contracandidatei sale, Hillary Clinton, ar putea declanşa Al Treilea Război Mondial.
Acesta a spus că Statele Unite ar trebui să se concentreze mai degrabă pe eforturile de a învinge reţeaua teroristă Stat Islamic decât pe a-l convinge pe Bashar al-Assad să se retragă de la putere.

Hillary Clinton a propus instituirea unei zone de interdicţie aeriană deasupra Siriei, măsură despre care unii cred că ar putea conduce la un conflict cu forţele armate ruse.

"O să ajungem la Al Treilea Război Mondial dacă o ascultăm pe Hillary Clinton în ceea ce priveşte Siria", a spus Trump. "Nu vă mai luptaţi cu Siria, vă luptaţi cu Siria, Rusia, Iran, bine?", a mai subliniat Trump. "Rusia este o ţară dotată cu arme nucleare, dar o ţară unde acestea funcţionează, spre deosebire de alte state în care doar se discută despre ele", a mai spus el.

*DONALD TRUMP: Îmi spun în gând că ar trebui să anulăm alegerile şi să-l considerăm pe Trump câştigător, nu?

Donald Trump a sugerat, pe data de 27 octombrie, anularea alegerilor prezidenţiale din SUA şi declararea sa drept câştigător. Cu 11 zile înaintea alegerilor prezidenţiale ale SUA, candidatul republican a criticat politicile rivalei sale, în cadrul unui eveniment al campaniei electorale care a avut loc în statul Ohio.

Donald Trump a comentat propunerile lui Hillary Clinton în privinţa taxelor de afaceri.
"Îmi spun în gând că ar trebui să anulăm alegerile şi să-l considerăm pe Trump câştigător, nu? De ce alegerile acestea mai au loc? Politicile sale (ale lui Hillary Clinton, n. red) sunt atât de greşite", a afirmat Trump.
Declaraţiile lui Trump au fost făcute după ce, în primă fază, acesta a sugerat în repetate rânduri că rezultatele alegerilor vor fi falsificate în defavoarea sa.

Dacă vrei să citeşti mai mult, fă-ţi un cont DEMO pe http://www.news.mediafax.biz/demo.aspx sau abonează-te la Fluxul MEDIAFAX

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici