Folosirea armelor nucleare ar fi catastrofală pentru umanitate, avertizează Papa Francisc

Papa Francisc a declarat, vineri, că armele nucleare generează un fals sentiment de securitate şi a adăugat că relaţiile internaţionale nu pot funcţiona pe bază de frică, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

448 afișări
Imaginea articolului Folosirea armelor nucleare ar fi catastrofală pentru umanitate, avertizează Papa Francisc

Folosirea armelor nucleare ar fi catastrofală pentru umanitate, avertizează Papa Francisc

În cadrul unui discurs susţinut la o conferinţă pe tema dezarmării la care au participat mai mulţi laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace, Suveranul Pontif a îndemnat statele de pe arena internaţională să îşi asume un viitor fără arme nucleare.

Papa Francisc a avertizat că actualele tensiuni, în mod special cele din Peninsula Coreea, vor afecta eforturile comunităţii internaţionale în privinţa dezarmării nucleare.

”Armele nucleare nu creează altceva decât un fals sentiment de securitate”, a afirmat liderul de la Vatican, adăugând că orice folosire a acestora, inclusiv accidentală, va fi catastrofală pentru mediul înconjurător şi, implicit, pentru umanitate.

”Relaţiile internaţionale nu pot să fie ţinute ostatice de forţa militară, intimidarea reciprocă şi paradele arsenalelor nucleare”, a mai spus Papa Francisc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici