Ford Motor vrea să concureze Tesla prin dezvoltarea pe segmentul vehiculelor electrice

Ford Motor intenţionează să lanseze anul viitor o versiune electrică îmbunătăţită a modelului Focus, primul dintr-o serie de 13 vehicule electrice noi pe care vrea să le dezvolte în următorii patru ani, în cadrul unui program de investiţii de 4,5 miliarde de dolari, transmite Wall Street Journal.

743 afișări
Imaginea articolului Ford Motor vrea să concureze Tesla prin dezvoltarea pe segmentul vehiculelor electrice

Ford Motor vrea să concureze Tesla prin dezvoltarea pe segmentul vehiculelor electrice (Imagine Facebook)

Şi alţi producători auto, între care General Motors, s-au angajat să ofere o gamă largă de automobile electrice, chiar dacă preţul scăzut al benzinei reduce cererea pentru automobilele eficiente energetic.

Majoritatea companiilor auto vor construi aceste vehicule pentru a îndeplini reglementările tot mai stricte în domeniul consumului de carburanţi, la nivel global.

Varianta îmbunătăţită a modelului electric Focus va intra în producţie la sfârşitul anului viitor şi va permite o autonomie de 100 de mile, faţă de autonomia de 73 de mile a actualei versiuni.

Alte modele electrice, precum cele ale General Motors şi Tesla, asigură o autonomie de 200-300 de mile.

Directorul pentru produse al Ford, Raj Nair, a declarat că grupul va avea un model electric care va concura mai eficient GM, Tesla şi alţi producători, inclusiv Volkswagen, până în 2020.

Directorul general al Ford, Mark Fields, a spus că programul de investiţii va creşte ponderea vehiculelor electrice în portofoliul de produse al grupului la 40%, până la sfârşitul deceniului, de la 13% în prezent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici