Forţele abhaze susţin că au încercuit trupele georgiene în defileul Kodori

Forţele abhaze proruse au afirmat marţi că au reuşit să încercuiască trupele georgiene în defileul Kodori, regiune disputată din teritoriul separatist Abhazia, potrivit agenţiei Itar-Tass, care citează armata abhază.

34 afișări
Imaginea articolului Forţele abhaze susţin că au încercuit trupele georgiene în defileul Kodori

Forţele abhaze susţin că au încercuit trupele georgiene în defileul Kodori (Imagine: Mediafax/AFP)

Circa 250 de soldaţi abhazi au participat la această acţiune, a precizat Statul Major al armatei separatiste proruse, conform căruia detaşamentele georgiene continuă să tragă.

Forţele abhaze proruse au lansat marţi o operaţiune militară menită să îndepărteze trupele georgiene din defileul Kodori, anunţase anterior un oficial al Ministerului abhaz al Apărării.

Abhazii au afirmat luni că au "blocat complet" soldaţii georgieni postaţi în zona defileului Kodori, dar Georgia a susţinut că a "respins toate atacurile" din defileul Kodori.

Separatiştii din Abhazia au demarat sâmbătă o operaţiune militară împotriva trupelor georgiene din defileul Kodori, deschizând un nou front împotriva forţelor de la Tbilisi, care a declanşat la 8 august o ofensivă militară împotriva republicii sale separatiste Osetia de Sud, pentru a prelua controlul asupra acesteia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici