Forţele aeriene americane blochează accesul angajaţilor la site-uri conţinând documente WikiLeaks

Forţele aeriene americane le-au blocat angajaţilor lor accesul la site-uri care conţin documente publicate de WikiLeaks, inclusiv site-urile a trei ziare importante, a declarat, marţi, o purtătoare de cuvânt a forţelor aeriene, citată de CNN.

21 afișări
Imaginea articolului Forţele aeriene americane blochează accesul angajaţilor la site-uri conţinând documente WikiLeaks

Forţele aeriene americane blochează accesul angajaţilor la site-uri conţinând documente WikiLeaks (Imagine: Mediafax Foto)

Biroul de Management şi Buget al Casei Albe a interzis deja angajaţilor federali şi contractanţilor să acceseze documente clasificate disponibile pe site-ul WikiLeaks şi pe alte site-uri prin intermediul calculatoarelor sau dispozitivelor mobile. Maiorul Toni Tones a declarat că forţele aeriene au blocat accesul la peste 25 de site-uri, inclusiv WikiLeaks şi cele trei ziare care au pus la dispoziţie note diplomatice americane - New York Times în Statele Unite, The Guardian în Marea Britanie şi Der Spiegel în Germania.

"Această decizie este în concordanţă cu directiva primită în august 2010, potrivit căreia personalul forţelor aeriene nu trebuie să acceseze site-ul WikiLeaks pentru a citi şi descărca informaţiile clasificate", a precizat Tones.

Celelalte site-uri nu sunt neapărat legate de WikiLeaks, dar Tones nu le-a menţionat şi nici nu a fost în măsură să explice motivul blocării lor.

Dar unii analişti nu văd nicio logică în blocarea accesului la documente care sunt în prezent accesibile publicului larg.

"Acesta pare un protest destul de absurd", a declarat specialistul pe probleme juridice al CNN, Jeffrey Toobin. "Duşmanii ne pot vedea documentele , dar nu şi cei în care avem încredere pentru a ne apăra ţara", a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici