Forţele aeriene americane pregătesc lupta dintre om şi inteligenţa artificială

  • US Air Force experimentează de multă vreme folosirea inteligenţei artificiale.
  • Acum pregătesc o dronă autonomă care să doboare un avion pilotat de om.
  • Generalul Jack Shanahan e de părere că inteligenţa artificială va învinge.
2561 afișări
Imaginea articolului Forţele aeriene americane pregătesc lupta dintre om şi inteligenţa artificială

Lupta dintre om şi inteligenţa artificială

Şeful Centrului pentru inteligenţă artificială de la Pentagon, generalul Jack Shanahan e decis să forţeze limitele în folosirea inteligenţei artificiale în operaţiunile militare.

Nu e prima dată când armata experimentează în acest sens şi cu rezultate surprinzătoare. În 2016, inteligenţa artificială a reuşit să învingă în luptă experţi de top ai forţelor aeriene, iar în 2018 a început construcţia unui avion de luptă autonom pe platforma unui F16, iar unele surse de tehnologie vor veni dinspre industria auto.

Detalii prea multe nu există, normal, fiind o operaţiune militară, dar generalul Shanahan crede că maşina va învinge omul.

„E mai puţin important dacă maşina va bate omul în 2021, dacă o va face e foarte bine, e un record în sine, dar mai important e să învăţăm să construim un sistem diferit faţă de ce construiam în trecut”, a declarat Jack Shanahan, general US Air Force.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici