Forţele Aeriene: Ucraina a doborât 20 de drone peste noapte

Unităţile ucrainene de apărare aeriană au distrus toate cele 20 de drone de tip Shahed pe care Rusia le-a lansat în timpul nopţii, spun Forţele Aeriene din Ucraina.

131 afișări
Imaginea articolului Forţele Aeriene: Ucraina a doborât 20 de drone peste noapte

Sursa foto: X

Dronele au fost lansate din oraşul portuar rusesc Primorsko-Akhtarsk, situat pe coasta Mării Azov, şi de la Capul Chauda, în Crimeea ocupată.

De asemenea, forţele ruseşti au vizat Ucraina cu cel puţin patru rachete S-300 lansate din părţile ocupate ale regiunii Doneţk.

Forţele aeriene nu au precizat dacă rachetele au fost interceptate, conform Kyiv Independent.

Dronele au fost doborâte deasupra regiunilor Nikolaev, Odesa, Herson, Dnipropetrovsk, Poltava, Viniţa şi Lvov de către avioane de vânătoare, unităţi de rachete antiaeriene şi de război electronic ale Forţelor Aeriene şi grupuri mobile de foc ale armatei ucrainene.

În cursul nopţii, s-au auzit explozii în regiunea Lvov din vestul Ucrainei. Guvernatorul regional Maksym Kozytskyi a îndemnat locuitorii să rămână în adăposturi. Nu au fost raportate victime sau răniţi în urma atacurilor.

Atacurile cu drone sunt un eveniment zilnic în Ucraina, afectând diverse regiuni din întreaga ţară. În cursul nopţii de 8 aprilie, apărarea aeriană a Ucrainei a doborât 17 drone şi o rachetă rusească.

Forţele ruseşti continuă să atace zonele civile aflate departe de linia frontului, seria recentă de bombardamente intense vizând infrastructura energetică, în ceea ce este probabil o misiune de a elimina reţeaua electrică a Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici