Forţele afgane riscă să piardă controlul în sudul Afganistanului - oficial

Forţele de securitate afgane riscă să piardă controlul asupra teritoriilor cucerite în vară de trupele britanice, în sudul Afganistanului, deoarece talibanii se vor regrupa în această iarnă, a avertizat comandantul NATO în Afganistan, generalul Dan McNeill, într-un interviu citat de BBC News Online.

2 afișări
Imaginea articolului Forţele afgane riscă să piardă controlul în sudul Afganistanului - oficial

Forţele afgane riscă să piardă controlul în sudul Afganistanului - oficial

Tacticile utilizate de trupele britanice în ultimele şase luni, în provincia Helmand, au constat în înlăturarea talibanilor din bastioanele pe care şi le creaseră de-a lungul văilor râurilor din regiune.

Generalul McNeill a declarat pentru BBC că această strategie a fost încununată de succes, însă şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la securitatea din aceste teritorii, care în opinia sa nu va fi menţinută în mod eficient de forţele naţionale afgane.

El a declarat că există posibilitatea ca teritorii deja cucerite, în vară, să fie din nou preluate de talibani, care cel mai probabil se vor regrupa pe timpul iernii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici