Forţele americane au ucis joi trei lideri de rang înalt ai Statului Islamic în două operaţiuni militare separate în Siria

Forţele americane au ucis joi trei lideri de rang înalt ai Statului Islamic în două operaţiuni militare separate în Siria, inclusiv un raid terestru rar ce qa avut loc într-o porţiune din nord-estul ţării controlată de guvernul sirian, au declarat oficiali americani.

1387 afișări
Imaginea articolului Forţele americane au ucis joi trei lideri de rang înalt ai Statului Islamic în două operaţiuni militare separate în Siria

Forţele americane au ucis joi trei lideri de rang înalt ai Statului Islamic în două operaţiuni militare separate în Siria

Potrivit oficialilor, forţele americane pentru operaţiuni speciale au efectuat un raid în apropierea satului Qamishli, ucigându-l pe insurgentul Rakkan Wahid al Shamman, rănindu-l pe un altul şi capturând alte două persoane.

În cursul zilei de joi, SUA au efectuat un atac aerian în nordul Siriei, ucigându-l pe Abu Ala, liderul nr. 2 al Statului Islamic în Siria, şi pe Abu Mu'ad al Qahtani, un alt lider al ISIS, au declarat oficialii.

Un oficial american a declarat că un număr mic de trupe americane s-au aflat la sol în apropiere de Qamishli timp de mai puţin de o oră pentru a efectua raidul terestru. SUA nu efectuează adesea misiuni pe teritoriul care se află sub controlul preşedintelui sirian Bashar Assad.

Într-o declaraţie, Comandamentul Central al SUA a declarat că al Shamman era cunoscut pentru că facilita contrabanda cu arme şi luptători în sprijinul operaţiunilor Statului Islamic. Potrivit declaraţiei, nu a fost rănit niciun civil sau soldat american.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici