Forţele armate ale Coreei de Nord, în stare de alertă sporită

Coreea de Nord, care a procedat vineri la o lansare eşaută a unei rachete cu rază lungă de acţiune în pofida protestelor internaţionale, a ridicat nivelul de alertă a forţelor sale armate, a anunţat vineri Kim Kwan-jin, ministrul sud-coreean al Apărării.

2040 afișări
Imaginea articolului Forţele armate ale Coreei de Nord, în stare de alertă sporită

Forţele armate ale Coreei de Nord, în stare de alertă sporită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"(Forţele armate) ale Coreei de Nord au fost plasate în stare de alertă sporită", a declarat Kim Kwan-jin în faţa unei comisii parlamentare, potrivit Cabinetului său, fără să se ştie imediat dacă această decizie a fost adoptată înainte sau după tirul de rachetă.

Armata Populară a Coreei de Nord, bine echipată, numără aproximativ 1,2 milioane de militari, la o populaţie totală de aproximativ 24,5 milioane de persoane.

Ministrul Kim Kwan-jin s-a întâlnit cu generalul James D. Thurman, comandantul forţelor americane staţionate în Coreea de Sud, şi cu ambasadorul american Sung Kim.

El a pledat, cu această ocazie, pentru adoptarea unor "sancţiuni adecvate" în urma tirului, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului.

Comisia pentru Apărare a Parlamentului sud-coreean a adoptat o rezoluţie care recomandă un răspuns "ferm" la oricare nouă "provocare" nord-coreeană. Phenianul ar trebui "să suspende imediat dezvoltarea de arme de distrugere în masă şi rachete cu rază lungă de acţiune", conform acestui text.

Seulul şi Phenianul au semnat un armistiţiu după Războiul din Coreea (1950-1953), dar nu şi un tratat de pace.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici