Forţele colonelului Muammar Kadhafi au efectuat raiduri aeriene asupra oraşului Ras Lanuf

Un nou raid aerian a fost efectuat, duminică dimineaţă, de forţele fidele colonelului Muammar Kadhafi, asupra oraşului petriolier strategic Ras Lanuf, din estul Libiei, deja vizat mai devreme de un raid.

42 afișări
Imaginea articolului Forţele colonelului Muammar Kadhafi au efectuat raiduri aeriene asupra oraşului Ras Lanuf

Forţele colonelului Muammar Kadhafi au efectuat raiduri aeriene asupra oraşului Ras Lanuf (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest raid a vizat o tabără a rebelilor, instalată într-o fostă bază militară.

Un avion de vânătoare a efectuat anterior, în cursul dimineţii, un raid aerian asupra oraşului Ras Lanuf, provocând formarea a două cratere în nisip, în apropierea unui punct de control al insurgenţilor, potrivit jurnaliştilor AFP de la faţa locului şi unor martori.

"Au fost două rachete. Nu există răniţi, nici pagube", a declarat unul dintre rebeli, Abdal Sharif.

Jurnalişti AFP au văzut două cratere cu diametrul de doi metri la circa 20 de metri de drum şi la 50 de metri de punctul de control.

Insurgenţii au ripostat cu mai multe arme antiaeriene, în timp ce locuitorii alergau pe străzi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici