Forţele de ordine israeliene, în stare de alertă înaintea discursului la ONU al lui Mahmoud Abbas

Poliţia israeliană se află în stare de alertă vineri, înaintea discursului la ONU al preşedintelui palestinian, Mahmoud Abbas, care ar putea fi însoţit de manifestaţii violente, au declarat surse din cadrul forţelor de ordine.

475 afișări
Imaginea articolului Forţele de ordine israeliene, în stare de alertă înaintea discursului la ONU al lui Mahmoud Abbas

Forţele de ordine israeliene, în stare de alertă înaintea discursului la ONU al lui Mahmoud Abbas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia a limitat şi accesul pe Esplanada Moscheilor din Oraşul Vechi din Ierusalim, pentru a evita eventuale violenţe la încheierea rugăciunii de vineri.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene urmează să prezinte vineri la ONU solicitarea de aderare a unui stat palestinian, ca membru cu drepturi depline.

Forţele de ordine vor mobiliza pentru vineri "22.000 de oameni în întreaga ţară, reprezentând două treimi din efectivele totale", a declarat purtătorul de cuvânt Micky Rosenfeld. El a precizat că "nivelul de alertă a fost ridicat la gradul 3, ultimul înainte de cel maxim", utilizat în caz de război.

Conducerea poliţiei a decis joi seară să interzică vineri accesul pe Esplanada Moscheilor pentru "credincioşii de sex masculin cu vârste până în 50 de ani", a adăugat Rosenfeld.

Un purtător de cuvânt militar a afirmat, la rândul său, că "armata este pregătită să facă faţă mai multor scenarii şi a primit consemn să dea dovadă de reţinere", pentru a evita incidentele violente. Forţele israeliene din Cisiordania au fost aprovizionate cu echipamente pentru combaterea revoltelor, potrivit presei israeliene, iar armata a suspendat permisiile şi a mobilizat aproximativ 1.500 de militari suplimentari.

Zeci de mii de palestinieni au defilat miercuri în oraşele autonome din Cisiordania, exprimându-şi sprijinul pentru cererea de aderare la ONU, demonstraţiile fiind cele mai importante organizate de la încheierea celei de-a doua Intifade, în 2005.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici