Forţele de securitate au ucis patru rebeli în Kashmirul indian

Forţele de securitate au ucis sâmbătă patru rebeli în Kashmirul indian, după ce aceştia au comis mai multe acte de violenţă, informează site-ul Al Jazeera.

268 afișări
Imaginea articolului Forţele de securitate au ucis patru rebeli în Kashmirul indian

Forţele de securitate au ucis patru rebeli în Kashmirul indian

Potrivit oficialilor indieni, trei dintre cei ucişi au luat un civil ostatic. Acesta din urmă a fost salvat de către forţele de securitate şi nu a fost rănit.

O a patra persoană a fost ucisă în localitatea Kangan, aflată în nordul regiunii, după cum a informat Dilbagh Singh, şeful Poliţiei din statul Jammu şi Kashmir. El a adăugat că rebelii au lansat o grenadă în capitala Srinagar, însă nimeni nu a fost rănit.

Autorităţile au înăsprit măsurile de securitate în Kashmirul indian vineri, din cauza temerilor privind eventuale proteste cauzate de discursurile liderilor Indiei şi Pakistanului cu ocazia sesiunii anuale a Adunării Generale a ONU.

Tensiunile dintre India şi Pakistan s-au amplificat după ce Guvernul de la New Delhi a decis, spre nemulţumirea Islamabadului, anularea statutului special de autonomie al regiunii cu populaţie majoritar musulmană Jammu-Kashmir.

Taguri:
india,
kashmir,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici