Forţele israeliene au lansat o operaţiune de distrugere a tunelurilor săpate de militanţii Hezbollah

Forţele de securitate israeliene au lansat operaţiunea Scutul Nordului care are drept obiectiv să distrugă tunelurile clandestine spre Israel săpate de militanţii organizaţiei islamiste Hezbollah din Liban, a transmis Jonathan Conricus, un reprezentant al autorităţilor militare de la Tel Aviv.

746 afișări
Imaginea articolului Forţele israeliene au lansat o operaţiune de distrugere a tunelurilor săpate de militanţii Hezbollah

Forţele israeliene au lansat o operaţiune de distrugere a tunelurilor săpate de militanţii Hezbollah

Oficialul a declarat că nu au fost convocaţi rezerviştii, însă unităţile militare din zona de nord a Israelului au primit întăriri. relatează agenţia Tass.

Tunelurile săpate de militanţi trec pe sub frontiera dintre Liban şi Israel, însă nu sunt operaţionale şi nu reprezintă o ameninţare iminentă pentru civilii israelieni, a adăugat Conricus.

"Neutralizarea şi descoperirea tuturor tunelurilor va dura ceva timp", a mai precizat oficialul.

O regiune de lângă oraşul Metula din nordul Israelului a fost declarată zonă militară închisă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici