Forţele israeliene de securitate, în stare de alertă pentru Paştele evreiesc

Forţele israeliene de securitate au fost plasate în stare de alertă avansată din cauza riscului unor atentate palestiniene în timpul Paştelui evreiesc (Pessah), care începe miercuri seara, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

163 afișări
Imaginea articolului Forţele israeliene de securitate, în stare de alertă pentru Paştele evreiesc

Forţele israeliene de securitate, plasate în stare de alertă pentru Paştele evreiesc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa 2.000 de poliţişti au fost mobilizaţi în toată ţara, în special în zona Ierusalimului şi în nordul ţării, unde vor acţiona 4.000 de poliţişti şi grăniceri, precizează sursa.

Supravegherea sinagogilor, a centrelor comerciale şi a parcurilor naţionale, care vor fi asaltate de vizitatori în săptămâna pascală, a fost sporită.

O blocadă asupra Cisiordaniei a intrat în vigoare de luni seara până la 19 aprilie, cu ocazia sărbătorilor.

De câteva luni, şi în special de la încheierea ofensivei israeliene din Fâşia Gaza, serviciile de securitate israeliene au observat o recrudescenţă a atentatelor sau a tentativelor de atac individuale, fără o implicare clară a grupărilor organizate.

Citeşte şi:

Armata israeliană a ucis deliberat civili palestinieni în Fâşia Gaza

Israelul, criticat într-un raport ONU pentru operaţiunea din Fâşia Gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici