Forţele lui Muammar Kadhafi bombardează împrejurimile oraşului Zenten

Forţele loaiale liderului libian Muammar Kadhafi avansau sâmbătă către Zenten şi au bombardat zonele de la periferia acestui oraş situat la sud-vest de Tripoli, aflat sub controlul opoziţiei, determinând locuitorii să fugă, a declarat un martor ocular.

53 afișări
Imaginea articolului Forţele lui Muammar Kadhafi bombardează împrejurimile oraşului Zenten

Forţele lui Muammar Kadhafi bombardează împrejurimile oraşului Zenten (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţele pro-Kadhafi atacă de aici poziţii situate în sudul oraşului. "Tancurile sunt la doi sau trei kilometri de centrul oraşului", a povestit acest martor ocular, precizând că "oamenii părăsesc oraşul în fugă".

"Au avansat în cursul nopţii şi au început să atace şi să bombardeze cu tancuri şi mitraliere" la mijlocul dimineţii, continuă el.

"Tirurile proveneau din sudul oraşului. Am văzut circa zece tancuri, blindate uşoare BMP şi tancuri cu mitraliere grele", a adăugat martorul citat.

Potrivit lui, în nordul oraşului, alte trupe ale colonelului Kadhafi au tras câteva salve cu rachete Grad înspre Zenten (situat la 145 de kilometri sud-vest de Tripoli). Două case au fost atinse şi şase persoane au fost rănite, dintre care trei grav.

Opozanţii încearcă să apere oraşul, înarmaţi cu puşti italiene vechi, "dar au fost nevoiţi să se retragă şi să se replieze în spatele dunelor".

La sfârşitul dimineţii, "tirurile continau dar în mod sporadic", potrivit martorului, iar forţele guvernamentale continuau să avanseze cu tancurile.

Zenten a fost deja teatrul unor confruntări violente joi seara şi vineri dimineaţa. Un locuitor a declarat că au fost "victime de ambele părţi", adăugând că nu este în măsură să precizeze numărul lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici