Forţele militare ale SUA au început retragerea de la graniţa Turciei cu Siria, pentru a lăsa loc unei alte intervenţii militare/ UE avertizează asupra operaţiunii

Trupele americane localizate la graniţa Turciei cu Siria au început, luni dimineaţă, retragerea ca urmare a deciziei Statelor Unite de a nu se implica în operaţiunea militară condusă de Ankara în nord-estul statului sirian, informează forţele locale kurde, citate de agenţia The Associated Press.

5322 afișări
Imaginea articolului Forţele militare ale SUA au început retragerea de la graniţa Turciei cu Siria, pentru a lăsa loc unei alte intervenţii militare/ UE avertizează asupra operaţiunii

Forţele militare ale Statelor Unite au început retragerea de la graniţa Turciei cu Siria, pentru a lăsa loc unei alte intervenţii militare

UPDATE 14.00: UE avertizează împotriva operaţiunii care va fi lansată de Turcia în Siria

Uniunea Europeană a avertizat luni împotriva operaţiunii care urmează să fie lansată de Turcia împotriva kurzilor din nordul Siria, după ce Statele Unite au decis retragerea trupelor americane din regiune, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"În contextul declaraţiilor făcute de Turcia şi SUA, privind dezvoltarea situaţiei, putem afirma că, în timp ce recunoaştem că îngrijorarea Turciei este una legitimă, UE a spus de la bun începuct că o soluţie de durată nu poate fi atinsă prin mijloace militare", a declarat o purtătoare de cuvânt.

Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că ţara sa va lansa o operaţiune militară în nord-estul Siriei, după ce a acuzat Statele Unite că nu iau suficiente măsuri pentru a-i îndepărta pe luptătorii kurzi din Siria de la graniţa cu Turcia.

În acest context, Statele Unite au anunţat că nu vor să fie implicate în operaţiunea militară pornită de Turcia.

Oficiali ai Forţelor Democratice Siriene, alianţă a militanţilor kurzi din Siria, sprijiniţi de Statele Unite în disputele cu Turcia, au informat că forţele militare americane implantate în regiune au început retragerea din zona de graniţă cu vecinii turci. Anunţul, făcut luni dimineaţă, vine la o oră după comunicarea deciziei Washingtonului de nu se implica în operaţiunea militară întreprinsă de statul turc în nord-estul Siriei.

Militanţii kurzi din Siria acuză Statele Unite de eşecul demonstrat în îndeplinirea angajamentelor asumate faţă de aliaţii lor, în lupta împotriva Statului Islamic, aceasta reprezentând o schimbare majoră în politica externă a Washingtonului. În Statele Unite, Republicanii şi Democraţii au avertizat asupra pericolului unui atac kurd în regiune, ce ar putea conduce către un „masacru” împotriva kurzilor.

 

 

 

Temerile kurzilor sirieni vin ca urmare a anunţului făcut de oficialii de la Ankara de a iniţia o operaţiune militară în zona de nord-est a Siriei. Populaţia kurdă este văzută de către Turcia ca principal inamic împotriva unităţii sale naţionale, aceştia confruntându-se în numeroase rânduri.

„Forţele americane nu şi-au îndeplinit angajamentele lor şi şi-au retras trupele localizate de-a lungul graniţei cu Turcia”; „Operaţiunea militară turcă din nord-estul Siriei va avea un imens efect negativ asupra războiului nostru cu Statul Islamic”, au comunicat reprezentanţi ai Forţelor Democratice Siriene.

Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că ţara sa va lansa o operaţiune militară în nord-estul Siriei, după ce a acuzat Statele Unite că nu iau suficiente măsuri pentru a-i îndepărta pe luptătorii kurzi din Siria de la graniţa cu Turcia.

 

 

 

Taguri:
turcia,
sua,
siria

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici