Forţele pakistaneze au deschis focul asupra a două elicoptere americane

Forţele de securitate din Pakistan au deschis focul asupra a două elicoptere de luptă americane, care au încălcat spaţiul aerian pakistanez, deasupra zonelor tribale aflate la frontiera cu Afganistanul, au anunţat luni oficiali.

98 afișări
Imaginea articolului Forţele pakistaneze au deschis focul asupra a două elicoptere americane

Forţele pakistaneze au deschis focul asupra a două elicoptere americane

"Forţele pakistaneze au deschis focul asupra a două elicoptere de luptă americane (...) şi le-au forţat să revină în Afganistan", a declarat un oficial local din cadrul serviciilor de securitate.

"Elicopterele au plecat în urma tirurilor trupelor noastre", a confirmat un al doilea oficial.

Incidentul a avut loc duminică seara, în apropierea satului Lwara Mundi, în districtul tribal Waziristanul de Nord, unde armata pakistaneză se confruntă cu luptătorii islamişti apropiaţi talibanilor şi reţelei al-Qaida.

Forţele armate pakistaneze şi coaliţia internaţională condusă de Statele Unite în Afganistan nu au făcut nici un comentariu pe această temă.

Autorităţile de la Washington şi Kabul sunt convinse că talibanii şi al-Qaida şi-au reconstituit forţele în aceste zone tribale din nord-vestul Pakistanului. Forţele americane din Afganistan şi-au multiplicat raidurile din zonă, care provoacă victime şi în rândul civililor, în pofida nemulţumirii Islamabadului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici