Forţele ruseşti vor viza oraşele din Doneţk, avertizează guvernatorul din Luhansk

Forţele ruseşti vor viza în continuare oraşele Sloviansk şi Bakhmut din estul Doneţkului, a avertizat guvernatorul provinciei vecine Luhansk.

590 afișări
Imaginea articolului Forţele ruseşti vor viza oraşele din Doneţk, avertizează guvernatorul din Luhansk

Preşedintele Vladimir Putin a revendicat luni victoria în regiunea Luhansk, care a fost puternic afectată de lupte, după ce comandamentul militar ucrainean a confirmat că trupele sale au fost forţate să se retragă din oraşul Lysychansk.

Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Haidai, a declarat că se aşteaptă acum ca oraşele să fie supuse unor atacuri grele, în timp ce Rusia încearcă să preia controlul total asupra Donbasului. Haidai a declarat pentru Reuters: „Pierderea regiunii Luhansk este dureroasă pentru că este teritoriul Ucrainei. Pentru mine personal, acest lucru este special. Aceasta este patria în care m-am născut şi sunt, de asemenea, şeful regiunii. (Forţele ruseşti) nu vor transfera 100% din trupe pe un anumit front, deoarece trebuie să ţină linia. Dacă îşi părăsesc poziţiile, atunci ai noştri pot desfăşura un fel de contraofensivă. Totuşi, pentru ei obiectivul numărul unu este regiunea Doneţk. Sloviansk şi Bakhmut vor fi atacate - Bakhmut a început deja să fie bombardat foarte tare".

Cucerirea oraşului Lysychansk duminică a finalizat cucerirea de către Rusia a regiunii Luhansk, una dintre cele două regiuni din Donbas, regiunea industrializată din estul Ucrainei, care a devenit locul celei mai mari bătălii din Europa din ultimele generaţii.

Ambele părţi au suferit pierderi grele în lupta pentru Luhansk, în special în timpul asediului oraşelor Lysychansk şi Sievierodonetsk. Ambele oraşe au fost lăsate în ruine de bombardamentele neîncetate ale Rusiei.

Marţi, forţele ucrainene au ocupat noi linii de apărare în Doneţk, unde încă mai controlează marile oraşe, în timp ce Putin le-a spus trupelor sale să se "odihnească şi să-şi recupereze pregătirea militară", în timp ce unităţile din alte zone continuă să lupte.

Încă de la începutul conflictului, Rusia a cerut ca Ucraina să predea atât Luhansk, cât şi Doneţk separatiştilor pro-Moscova.

"Aceasta este ultima victorie a Rusiei pe teritoriul ucrainean", a declarat Oleksi Arestovich, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenskiy, într-o înregistrare video postată online: "Acestea erau oraşe de dimensiuni medii. Şi acest lucru a durat din 4 aprilie până în 4 iulie - adică 90 de zile. Atât de multe pierderi...".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
doneţk,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici