Forţele speciale afgane au eliberat peste 60 de persoane răpite de militanţii talibani

Peste 60 de prizonieri ţinuţi de militanţii talibani, în provincia Helmand, din sudul Afganistanului, au fost eliberaţi în urma unui raid nocturn al forţelor speciale afgane, informează Reuters online.

837 afișări
Imaginea articolului Forţele speciale afgane au eliberat peste 60 de persoane răpite de militanţii talibani

Forţele speciale afgane au eliberat peste 60 de persoane răpite de militanţii talibani (Imagine AFP/Mediafax Foto)

Forţele speciale au atacat clădirea din districtul New Zad în care erau ţinuţi prizonieri, se mai afirmă într-un comunicat emis de misiunea NATO de la Kabul.

În urma raidului nocturn, au fost ucişi cel puţin doi insurgenţi, iar mai mulţi au fost răniţi sau capturaţi.

Hayatullah Hayat, guvernatorul provinciei Helmand, a declarat că prizonierii au fost transportaţi la Kandahar.

După retragerea trupelor internaţionale, la finalul anului 2014, insurgenţa talibană şi-a intensificat acţiunile ofensive, iar în urma luptelor din ultimele luni, a reuşit să ocupe zone întinse din provincia sudică Helmand.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici