VIDEO  Forţele ucrainene controlează aproape în totalitate oraşul Herson. Zeci de mii de militari ruşi s-au retras pe malul estic al râului Nipru

Un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării a declarat pentru BBC că forţele ucrainene controlează aproape în totalitate oraşul Herson din sudul ţării.

2840 afișări
Imaginea articolului Forţele ucrainene controlează aproape în totalitate oraşul Herson. Zeci de mii de militari ruşi s-au retras pe malul estic al râului Nipru

Forţele ucrainene controlează aproape în totalitate oraşul Herson

Imagini de pe reţelele de socializare par să arate trupele ucrainene sosind în centrul oraşului Herson, unele dintre ele fiind văzute la câţiva metri de Piaţa Svobody, unde vineri partizanii au arborat steagul ţării.
 
Soldaţii sunt întâmpinaţi cu încântare de mulţimile care au aşteptat să-i întâmpine, potrivit The Guardian.
 
Peste 30.000 de militari ruşi au fost retraşi pe malul estic al râului Nipru, a anunţat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat difuzat prin intermediul agenţiei de presă Interfax.
 
De asemenea, armata rusă a declarat vineri că şi-a încheiat retragerea din Herson, o retragere fulgerătoare a zeci de mii de soldaţi peste râul Nipru, în sudul Ucrainei.
 
Transferul unităţilor de trupe ruseşti pe malul stâng al râului Nipru a fost finalizat", a precizat Ministerul Apărării într-o declaraţie.
 
Nicio unitate de echipament militar sau armament nu a fost lăsată pe malul drept (vestic). Toţi militarii ruşi au trecut pe malul stâng", a adăugat acesta. Rusia, a precizat acesta, nu a suferit nicio pierdere de personal sau de echipament în timpul retragerii.
 
Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui Vladimir Putin, a ordonat miercuri ca trupele să părăsească Herson, într-o retragere care permite forţelor ucrainene să se apropie de Crimeea, anexată de Rusia în 2014.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici