Forţele ucrainene controlează în continuare oraşul Chasiv Yar, în pofida atacurilor ruseşti

Forţele ucrainene controlează în continuare oraşul Chasiv Yar din estul Ucrainei, în pofida încercărilor trupelor ruseşti de a trece prin apărarea lor, a declarat sâmbătă comandantul suprem Oleksandr Syrskyi, citat de Reuters.

686 afișări
Imaginea articolului Forţele ucrainene controlează în continuare oraşul Chasiv Yar, în pofida atacurilor ruseşti

Vineri, agenţia rusă de ştiri RIA a citat un oficial care a declarat că forţele ruseşti au intrat în suburbiile oraşului, pe care Moscova îl consideră un punct de pregătire important pentru trupele Kievului.

Armata ucraineană a declarat că raportul nu este adevărat.

„Chasiv Yar rămâne sub controlul nostru, iar toate încercările inamicului de a pătrunde în localitate au eşuat”, a declarat sâmbătă Syrskyi pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Un avans rapid al ruşilor asupra Chasiv Yar, un oraş puternic fortificat cu o populaţie de 12.200 de locuitori înainte de război, situat la vest de oraşul Bakhmut, aflat în ruină şi ocupat de ruşi, ar fi un eşec pentru Kiev.

Forţele ruseşti avansează în estul Ucrainei după ce au capturat oraşul bastion Avdiivka în februarie. Soldaţii de la Kiev încearcă să se adăpostească, confruntându-se cu o penurie pe termen lung de obuze de artilerie, cu ajutorul american blocat în Congres.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici