Fost ambasador român la Bagdad, propus la conducerea misiunii ONU din Irak

Ministrul irakian de Externe, Hoshyar Zebari, a cerut secretarului-general ONU, Ban Ki-moon, să îl numească în funcţia de şef al misiunii Naţiunilor Unite din Irak pe fostul ambasador român la Bagdad, Radu Onofrei, relatează The Boston Globe în ediţia electronică.

3 afișări

Printre candidaţii la această funcţie se mai numără fostul adjunct al şefului misiunii ONU în Irak, suedezul Staffan de Mistura, francezul Jean Arnault, fost diplomat ONU care a coordonat misiuni ale Naţiunilor Unite în Afganistan, Guatemala şi Georgia, şi Ghassan Salame, fost ministru libanez al Culturii şi consilier pe probleme irakiene al lui Kofi Annan, fostul secretar-general ONU.

Naţiunile Unite sunt dispuse să suplimenteze personalul detaşat la Bagdad, pentru prima dată în ultimii trei ani, în urma apelurilor repetate lansate de Statele Unite privind intensificarea rolului jucat de ONU în Irak, potrivit cotidianului american The Washington Post.

ONU a demarat, de asemenea, eforturi pentru strângerea unor fonduri în valoare de 130 de milioane de dolari în vederea construirii unui complex securizat, la Bagdad, care să adăpostească misiunea Naţiunilor Unite, relatează publicaţia americană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici