Fost ministru bulgar de Interne, acuzat de divulgare a unui secret de stat

Fostul ministru bulgar de Interne, Rumen Petkov, obligat să demisioneze în aprilie în urma unui scandal de corupţie, este acuzat că a divulgat un secret de stat, a anunţat luni un magistrat din cadrul Parchetului din Sofia.

16 afișări
Imaginea articolului Fost ministru bulgar de Interne, acuzat de divulgare a unui secret de stat

Fost ministru bulgar de Interne, acuzat de divulgare a unui secret de stat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Petkov, care este cercetat pentru că a dezvăluit publicului numele unui agent secret al Agenţiei de stat pentru securitate (DANS) riscă doi ani de închisoare, a precizat procurorul Nikolai Kokinov.

Socialist influent, Rumen Petkov a fost obligat să demisioneze la 13 aprilie după dezvăluirea unor legături între funcţionari de rang înalt din cadrul ministerului de Interne şi persoane anchetate.

Interceptări telefonice au dovedit că aceşti funcţionari de rang înalt divulgau informaţii despre operaţiuni de poliţie în schimbul unor cadouri, precum puşti de vânătoare sau laptopuri.

Fostul ministru recunoscuse că s-a întâlnit cu doi oameni de afaceri bănuiţi de legături cu crima organizată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici