De ce a spionat pentru Rusia un fost ofiter din trupele speciale americane

  • Un fost ofiţer din forţele speciale americane a fost acuzat de spionaj în favoarea Moscovei.
  • A fost recrutat de agenţi ruşi în 1996 în oraşul Chelyabinsk, pe când era student acolo.
  • Ofiţerul american a ajuns în postura de spion al ruşilor fiindcă „a considerat că Statele Unite erau prea dominante în lume”.
2781 afișări
Imaginea articolului De ce a spionat pentru Rusia un fost ofiter din trupele speciale americane

Un fost ofiţer din forţele speciale americane a fost arestat vineri şi acuzat de spionaj pentru Rusia, a declarat Departamentul de Justiţie al SUA. Peter Rafael Dzibinski Debbins, în vârstă de 45 de ani, este acuzat că a divulgat serviciilor secrete ruse secrete militare despre activităţile unităţii sale timp de peste un deceniu. 


Născut în SUA, Debbins a călătorit de mai multe ori în Rusia şi se presupune că a fost recrutat de agenţi ruşi în 1996 în oraşul Chelyabinsk, pe când era student acolo, potrivit DW. S-a căsătorit cu fiica unui militar rus în 1997, iar în 2001 s-a alăturat Forţelor Speciale ale SUA.
Debbins, care se pare că le-a spus agenţilor ruşi că se consideră „fiu al Rusiei”, a vrut să părăsească armata după câţiva ani, dar ruşii i-au cerut să rămână şi să se alăture Beretelor Verzi. Debbins a părăsit Beretele Verzi în 2005, dar a rămas în contact cu serviciile secrete ruse până în 2011, au declarat procurorii.
Motivul acţiunilor de spionaj ale lui Debbins a vizat echilibrul geopolitic: „a considerat că Statele Unite erau prea dominante în lume” şi că supremaţia la care ajunseseră trebuia redusă, au susţinut procurorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
sua,
spionaj

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici