Fost ofiţer de informaţii german, acuzat de trădare pentru spionaj în favoarea Rusiei / Ce sumă a primit pentru informaţii despre războiul din Ucraina

Un fost angajat al serviciilor de informaţii germane a fost acuzat de trădare pentru că ar fi spionat pentru Rusia, potrivit presei germane.

1783 afișări
Imaginea articolului Fost ofiţer de informaţii german, acuzat de trădare pentru spionaj în favoarea Rusiei / Ce sumă a primit pentru informaţii despre războiul din Ucraina

Sursa foto: Mediafax Foto

Procurorul federal al Germaniei ar fi depus acuzaţiile împotriva lui Carsten L., un fost angajat de rang înalt al Serviciului Federal de Informaţii al Germaniei (BND), în faţa Curţii de Apel din Berlin.

Poliţia l-a arestat în decembrie sub suspiciunea că a făcut schimb de secrete de stat cu agenţi ruşi şi că a împărtăşit informaţii obţinute prin munca sa despre războiul din Ucraina, potrivit Reuters.

Un alt bărbat, Arthur E., a fost de asemenea acuzat de trădare, deoarece procurorii cred că l-a ajutat pe Carsten L. să comunice cu Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, FSB.

Carsten L. a fost timp de mai mulţi ani şeful departamentului BND ce monitoriza supravegherea telefoanelor, a internetului şi a comunicaţiilor prin satelit. Cu puţin timp înainte de arestarea sa, el a fost promovat şi însărcinat cu verificarea angajaţilor, potrivit rapoartelor germane.

Acesta l-ar fi întâlnit prima dată pe Arthur E., un om de afaceri rus, la o petrecere în Bavaria în 2021. Se crede că Carsten L. i-a dat documente clasificate cu informaţii privind războiul din Ucraina şi grupul de mercenari ruşi Wagner lui Arthur E., care, la rândul său, a călătorit la Moscova şi le-a predat FSB-ului.

Cazul a stânjenit enorm autorităţile germane şi a ridicat întrebări serioase cu privire la vulnerabilităţile din cadrul BND.

Ambii bărbaţi sunt acuzaţi de înaltă trădare şi riscă închisoarea pe viaţă.

Procurorii cred că Carsten L a primit aproximativ 400.000 de euro pentru informaţiile oferite, potrivit rapoartelor germane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici