Fosta lideră din Myanmar a fost graţiată pentru o serie de infracţiuni dar rămâne în detenţie

Conducerea militară din Myanmar a graţiat-o pe Aung San Suu Kyi, fosta lideră a ţării. Ea a fost iertată pentru cinci infracţiuni pentru care fusese condamnată la 33 de ani de închisoare. Totuşi, Suu Kyi va rămâne în detenţie, potrivit Reuters.

327 afișări
Imaginea articolului Fosta lideră din Myanmar a fost graţiată pentru o serie de infracţiuni dar rămâne în detenţie

Sursa: AP / Mediafax Foto

Laureata Premiului Nobel, care săptămâna trecută a fost mutată din închisoare în arest la domiciliu, se află în detenţie de când armata a preluat puterea printr-o lovitură de stat la începutul anului 2021.

Ea neagă toate acuzaţiile care i se aduc. În urma unor procese despre care comunitatea internaţională a spus că sunt manipulate politic, Suu Kyi a fost condamnată pentru numeroase infracţiuni, inclusiv fraudă electorală şi corupţie.

Radioteleviziunea din Myanmar a anunţat marţi graţierile, dar o sursă a declarat că ea va rămâne în detenţie.

„Ea nu va fi liberă din arest la domiciliu", a declarat sursa.

Suu Kyi, în vârstă de 78 de ani, fiica eroului independenţei Myanmarului, a fost plasată pentru prima dată în arest la domiciliu în 1989, după proteste uriaşe faţă de zeci de ani de regim militar.

În 1991, ea a câştigat Premiul Nobel pentru Pace pentru campania în favoarea democraţiei, dar a fost eliberată din arestul la domiciliu în 2010. Ea a câştigat alegerile din 2015 şi a fost înlăturată de la putere în urma loviturii de stat din 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici