Fostă secretară a unui lagăr de concentrare nazist, condamnată la doi ani de închisoare

O femeie în vârstă de 97 de ani, acuzată de complicitate la crimă pentru rolul său de secretar al comandantului SS al lagărului de concentrare Stutthof, lângă actualul oraş polonez Gdansk, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost condamnată la doi ani de închisoare în Germania.

479 afișări
Imaginea articolului Fostă secretară a unui lagăr de concentrare nazist, condamnată la doi ani de închisoare

Fosta secretară a lagărului de concentrare nazist, condamnată la doi ani de închisoare

Sentinţa pronunţată de instanţa din Itzehoe, din nordul Germaniei, împotriva lui Irmgard Furchner - numele femeii, este în concordanţă cu ceea ce fusese solicitat de procurori.

Pentru femeie, acuzaţia este că a făcut parte din aparatul care a ajutat la funcţionarea lagărului, anume că i-a „ajutat şi favorizat pe conducătorii lagărului în uciderea sistematică a persoanelor încarcerate între iunie 1943 şi aprilie 1945 în funcţia sa de stenograf şi dactilograf în biroul comandantului lagărului”.

Avocaţii apărării au cerut achitarea clientului lor, argumentând că dovezile nu au reuşit să dovedească fără îndoială că Furchner avea cunoştinţă despre crimele sistematice din lagăr.

În cuvintele finale, Furchner a spus că îi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat şi că regretă că a fost la Stutthof la acel moment.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici