Foşti ofiţeri ai armatei argentiniene, condamnaţi la închisoare pentru crime împotriva umanităţii

Un tribunal din Argentina a condamnat 19 foşti ofiţeri militari la pedepse cu închisoarea pentru crime împotriva umanităţii în timpul dictaturii militare din 1976-83.

339 afișări
Imaginea articolului Foşti ofiţeri ai armatei argentiniene, condamnaţi la închisoare pentru crime împotriva umanităţii

Printre infracţiuni se numără dispariţii forţate, crime, tortură şi răpiri de copii.

Printre cei condamnaţi este generalul Santiago Riveros, condamnat anterior pentru alte încălcări ale drepturilor omului. El a primit o condamnare pe viaţă după ce a fost găsit vinovat de peste 100 de crime.

Sentinţele au fost pronunţate miercuri de tribunalul federal din capitala Buenos Aires. Aceasta a decis că au fost comise crime împotriva a aproximativ 350 de victime.

Printre victime sunt şase muncitori de la fabrica de automobile Mercedes Benz, care au fost răpiţi pentru că făceau parte dintr-un sindicat. Aceştia au fost apoi torturaţi în faimosul centru de detenţie Campo de Mayo, condus de generalul Riveros în afara oraşului Buenos Aires. Deşi oficial sunt daţi dispăruţi, se crede că au fost ucişi după răpire.

Judecătorii de instrucţie au interogat aproximativ 750 de martori pe o perioadă de peste trei ani.

După ce o juntă militară condusă de generalul Jorge Videla a preluat puterea în Argentina la 24 martie 1976, aceasta a început o campanie de eliminare a oponenţilor de stânga. Aproximativ 30.000 de persoane au fost ucise sau au dispărut în timpul „Războiului murdar", aşa cum a devenit cunoscută această campanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici