Fostul cancelar german Gerhard Schroder îşi acuză criticii că vor să stârnească un "nou Război Rece". Printre aceştia, Angela Merkel

Gerhard Schroder, cancelar al Germaniei în perioada 1998-2005, afirmă că cei care îl critică pentru legăturile cu firme ruse din domeniul energiei doresc să stârnească un "nou Război Rece", informează agenţia de ştiri Reuters.

967 afișări
Imaginea articolului Fostul cancelar german Gerhard Schroder îşi acuză criticii că vor să stârnească un "nou Război Rece". Printre aceştia, Angela Merkel

Fostul cancelar german Gerhard Schroder îşi acuză criticii că ar dori să stârnească un "nou Război Rece". Printre aceştia, Angela Merkel

Printre criticii fostului cancelar social-democrat se numără şi Angela Merkel, care l-a succedat pe Schroder în fruntea Guvernului federal.

Schroder a fost recent nominalizat să ocupe un loc în Consiliul de Administraţie al companiei ruse de stat Rosneft, care este vizată de sancţiunile impuse Moscovei de UE în urma crizei din Ucraina.

Nominalizarea lui Schroder a stârnit rumoare în Germania, în contextul temerilor că Rusia ar putea încerca să perturbe desfăşurarea alegerilor legislative din Germania, programate pentru data de 24 septembrie.

Rosneft "este cea mai mare companie petrolieră din lume, cu legături importante cu Germania", a declarat Schroder, adăugând că "nu este aripa Kremlinului. Este acţionarul majoritar, dar BP este un acţionar. Qatar este un acţionar".

Martin Schulz, candidatul Partidului Social-Democrat la funcţia de cancelar, este presat să se distanţeze de Schroder.

"Persoanele care sunt acum în mod particular critice voiau să ne implice în războiul din Irak şi niciodată nu şi-au cerut scuze pentru că au stat de partea greşită în acel moment", a declarat Schroder. "Cei care fac asta din nou în mod clar au un interes să intrăm într-un nou Război Rece, de exemplu cu Rusia".

Angela Merkel, care a susţinut războiul din Irak, a criticat decizia fostului cancelar de a accepta o funcţie într-o mare companie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici