Fostul lider al mafiei siciliene a încercat să se sinucidă în penitenciar

Fostul lider al mafiei siciliene, Bernardo Provenzano, a încercat să se sinucidă folosind o pungă de plastic, într-o închisoare din Parma, conform unor surse din cadrul penitenciarului, citate joi de agenţia italiană ANSA.

146 afișări
Imaginea articolului Fostul lider al mafiei siciliene a încercat să se sinucidă în penitenciar

Bernardo Provenzano (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Provenzano, în vârstă de 79 de ani, bolnav grav şi supus unui regim de detenţie sever, împreună cu alţi cincizeci de deţinuţi, într-o închisoare de înaltă securitate din acest oraş din centrul Italiei, a fost descoperit miercuri seara de un gardian, întins pe pat, cu punga acoperindu-i capul.

Faptele nu au fost făcute publice decât după 24 de ore mai târziu. Starea lui de sănătate nu a fost afectată de această tentativă.

El a fost condamnat de mai multe ori la închisoare pe viaţă. Se afla sub supreaveghere permanentă iar prezenţa pungii de plastic în celula sa, unde toate obiectele periculoase sunt interzise, a suscitat întrebări din partea avocaţilor săi.

Provenzano a încercat să se sinucidă, să atragă atenţia asupra stării sale de sănătate - el a fost operat de cancer şi suferă de Parkinson -, sau a încercat să transmită un mesaj codat, aşa cum se obişnuia în cadrul mafiei?

Legendarul lider al mafiei a fost arestat pe 11 aprilie 2006. Deţinut în penitenciarul din Ascoli, ar fi trebuit să participe vineri, prin intermediul unei teleconferinţe, la procesul din Palermo (Sicilia) unde figurează printre acuzaţi. El a avut joi o criză cardiacă şi a fost spitalizat de urgenţă în Ancona (coasta adriatică).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici