Fostul lider din Myanmar şi un consilier australian, condamnaţi la trei ani de închisoare

Fostul lider din Myanmar şi un consilier australian au fost condamnaţi la trei ani de închisoare de un tribunal militar, potrivit unei surse citate de CNN.

176 afișări
Imaginea articolului Fostul lider din Myanmar şi un consilier australian, condamnaţi la trei ani de închisoare

Fostul lider din Myanmar şi un consilier australian, condamnaţi la trei ani de închisoare

Un tribunal militar din Myanmar a condamnat-o pe Aung San Suu Kyi, fostul premier de facto al Myanmarului demis prin lovitura de stat militară, şi pe fostul ei consilier la trei ani de închisoare pentru încălcarea legii privind secretele oficiale de stat ale ţării, a confirmat, pentru CNN, o sursă familiarizată cu procedurile judiciare.

Verdictul de joi este cel mai recent dintr-o serie de pedepse aplicate laureatului Premiului Nobel, în vârstă de 77 de ani. Asta înseamnă că fostul premier ajunge la o pedeapsă totală de 23 de ani de închisoare.

Fostul consilier economic al lui Suu Kyi, australianul Sean Turnell, a primit şi el o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru încălcarea secretelor de stat, o acuzaţie pe care ambii au negat-o. Turnell, economist la Universitatea Macquarie din Sydney, a fost consultant economic special al fostului lider şi al cabinetului său.

Suu Kyi a fost acuzată pentru prima dată de încălcarea legii privind secretele de stat în 2021. La începutul acestei luni, Suu Kyi a fost condamnată la trei ani de muncă silnică pentru fraudă electorală.

De când junta militară a preluat puterea în Myanmar în urma unei lovituri de stat la începutul anului trecut, libertăţile şi drepturile din ţară s-au deteriorat, spun grupurile de apărare a drepturilor şi observatorii. Execuţiile de stat au revenit, iar numărul de atacuri violente ale armatei asupra şcolilor a crescut, potrivit organizaţiilor neguvernamentale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici