Fostul ministru britanic de Finanţe avertizează asupra efectelor unui Brexit "dur"

Fostul ministru britanic de finanţe, George Osborne, a spus că economia britanică va suferi dacă Regatul Unit va încerca să aibă un divorţ ”dur” de Uniunea Europeană, scrie Bloomberg.

2357 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru britanic de Finanţe avertizează asupra efectelor unui Brexit "dur"

Fostul ministru britanic de Finanţe avertizează asupra efectelor unui Brexit "dur"

În primul interviu televizat de la pierderea poziţiei în guvern după referendumul din iunie, Osborne a spus că premierul Theresa May ar trebui să încerce să obţină cea mai apropiată relaţie financiară şi economică cu blocul comunitar.

"Viziunea mea este că ar trebui să ne alegem cu un Brexit mai uşor", a spus Osborne. "Consecinţele economice ale unui Brexit dur ar fi mult mai severe", a adăugat el.

Osborne a fost concediat de May după o campanie în care a avertizat că susţinerea Brexitului va duce la o recesiune auto-indusă şi la măsuri de austeritate mult mai dure din partea guvernului. Economia până acum a arătat mai bine decât se aştepta, iar May a semnalat că ar putea să încetinească relaxarea fiscală.

"Este prea devreme să spunem care vor fi consecinţele economice ale Brexitului", a spus Osborne. "Decizia pe care o vom lua acum va avea un impact major asupra perspectivelor economice pe termen lung", a adăugat fostul ministru de finanţe britanic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici