Fostul ministru de Interne al Italiei, Matteo Salvini, a ajuns în faţa judecătorilor în cazul migranţilor pe care i-a reţinut la bordul unei nave

  • Fostul ministru de Interne al Italiei, Matteo Salvini, a mers sâmbătă la tribunal în cazul migranţilor pe care i-a blocat la bordul unei nave, timp de şase zile.
  • Incident a avut loc în iulie 2019.
  • Salvini a spus că a acţionat în interesul naţional, încetinind fluxul de migranţi fără acte din Mediterană.
531 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru de Interne al Italiei, Matteo Salvini, a ajuns în faţa judecătorilor în cazul migranţilor pe care i-a reţinut la bordul unei nave

Profimedia

Fostul ministru de Interne al Italiei, Matteo Salvini, a mers sâmbătă la tribunal pentru a încerca să convingă un judecător să nu-l acuze de reţinerea ilegală a migranţilor pe mare, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare până la 15 ani, relatează Reuters.
 
Incidentul a avut loc în iulie 2019, când Salvini a blocat peste 100 de persoane la bordul unei nave a pazei de coastă timp de şase zile, în timp ce aştepta ca aliaţii europeni să fie de acord să le primească.
 
Liderul formaţiunii de extremă-dreapta Liga Nordului a spus că a acţionat în interesul naţional, încetinind fluxul de migranţi fără acte din Mediterană.
 
Merg înainte cu capul sus, cu încredere, sigur, pentru că am acţionat întotdeauna în apărarea patriei şi pentru securitatea italienilor,” a scris Salvini pe Twitter înainte de a intra în sala de judecată din estul Siciliei.
 
Şedinţa se desfăşoară cu uşile închise. Ziarul Corriere della Sera a scris că judecătorul ar putea să-l interogheze şi pe premierul Giuseppe Conte, înainte de a decide dacă îl va acuza sau nu pe Salvini.
 
Magistraţii din Sicilia susţin că Salvini a reţinut migranţii, ţinându-i pe mare deşi afară era foarte cald, până când aliaţii europeni au fost de acord să-i reloce.
 
Salvini a declarat că migranţii au fost bine trataţi pe navă şi a subliniat că premierul Conte şi întregul guvern au susţinut decizia sa. 
 
Senatul Camerei Superioare a votat în februarie ridicarea imunităţii parlamentare a lui Salvini. Dacă în cele din urmă cazul va fi judecat şi Salvini va fi găsit vinovat, va fi obligat să renunţe la funcţia de senator.
 
Salvini a fost ministru de interne timp de un an, iar numărul migranţilor ajunşi în Italia a scăzut foarte mult în perioada în care el a fost în funcţie.
 
În 2016, peste 180.000 de migranţi au ajuns în Peninsulă, cel mai mare bilanţ de până acum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici