Fostul ministru polonez de interne începe greva foamei în închisoare

Fostul ministru polonez de interne Mariusz Kaminski, care a fost reţinut şi trimis la închisoare marţi, în urma unei condamnări pentru abuz de putere într-o funcţie anterioară, începe greva foamei, potrivit unui anunţ pe care l-a făcut miercuri, relatează Reuters.

357 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru polonez de interne începe greva foamei în închisoare

Fostul ministru polonez de interne începe greva foamei în închisoare

„Declar că tratez condamnarea mea... ca pe un act de răzbunare politică”, a spus Kaminski în declaraţia citită de fostul său adjunct Blazej Pobozy în cadrul unei conferinţe de presă în faţa biroului premierului.

„În calitate de deţinut politic, am început greva foamei din prima zi a încarcerării mele”, a mai spus Kaminski.

Poliţiştii au intrat marţi în palatul prezidenţial din Polonia pentru a-i reţine pe doi dintre foştii lor şefi, executând un ordin judecătoresc de a-i duce la închisoare pe fostul ministru de interne şi pe adjunctul său şi escaladând o dispută între şeful statului şi noul guvern.

După ce a câştigat puterea în octombrie, premierul Donald Tusk, un fost înalt oficial UE, a promis să anuleze politicile predecesorilor săi, partidul naţionalist Lege şi Justiţie (PiS), care s-au confruntat cu acuzaţii de subminare a democraţiei în timpul celor opt ani de guvernare.

Reţinerea celor doi parlamentari - Kaminski şi fostul său adjunct Maciej Wasik - a fost cea mai recentă salvă într-o dispută care va fi probabil una dintre multele din timpul unei perioade de coabitare în care guvernul şi preşedintele provin din tabere politice diferite.

Sute de protestatari s-au adunat marţi în faţa palatului prezidenţial la cererea partidului PiS, din care Kaminski şi Wasik sunt membri, şi în faţa unei secţii de poliţie unde erau reţinuţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici