Fostul Papă Benedict este lucid

Fostul Papă Benedict al XVI-lea este „lucid şi alert", dar se află în continuare într-o stare gravă, dar stabilă, au anunţat reprezentanţii Vaticanului.

685 afișări
Imaginea articolului Fostul Papă Benedict este lucid

Hepta

Papa Francisc a avertizat miercuri că predecesorul său, în vârstă de 95 de ani, este foarte bolnav şi a făcut apel la toată lumea să se roage pentru el.

Vaticanul a precizat joi că fostul Papă „s-a putut odihni bine noaptea trecută".

Benedict al XVI-lea a devenit în 2013 primul lider din ultimii 600 de ani al Bisericii Catolice care a demisionat, invocând vârsta înaintată. Când a fost ales Papă în 2005, la vârsta de 78 de ani, el şi-a câştigat reputaţia de conservator care aplică doctrina Bisericii. În momentul alegerii el avea probleme de sănătate care s-au agravat în timp.

După ce Papa Francisc a alertat lumea despre sănătatea şubredă a predecesorului său, Vaticanul a emis o primă declaraţie prin care a confirmat că a existat o „agravare" din cauza vârstei înaintate. Într-o altă declaraţie, joi, Vaticanul a precizat că „deşi starea lui Benedict rămâne gravă, în acest moment situaţia este stabilă".

Papa Francisc l-a vizitat miercuri pe Benedict al XVI-lea la mănăstirea Mater Ecclesiae, aflată între zidurile Vaticanului, unde acesta locuieşte de când a demisionat. Fostul Papă se află acum sub supravegherea constantă a medicilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici