Fostul premier ceh Petr Necas, inculpat pentru corupţie

Fostul premier ceh Petr Necas a fost inculpat pentru corupţie în cazul scandalului care a condus la căderea guvernului său, în iunie 2013, şi a provocat o criză politică, a anunţat marţi avocatul său.

97 afișări
Imaginea articolului Fostul premier ceh Petr Necas, inculpat pentru corupţie

Fostul premier ceh Petr Necas, inculpat pentru corupţie (Imagine: Janek Skarzynski/Mediafax Foto)

Petr Necas a fost informat marţi că împotriva sa a fost iniţiată o procedură de inculpare, a afirmat avocatul Josef Lzicar, adăugând că încă nu cunoaşte toate detaliile.

Potrivit site-ului ziarului Pravo, Petr Necas a fost inculpat pentru că le-ar fi propus unor deputaţi din cadrul partidului ODS, care se opuneau măsurilor fiscale, să demisioneze în schimbul unor funcţii în cadrul administraţiei publice.

Dacă va fi găsit vinovat, Petr Necas riscă o pedeapsă de până la şase ani de închisoare, informează Pravo.

Premier în perioada iulie 2010 - iunie 2013, Necas a fost nevoit să demisioneze în iunie, după un scandal privind acte de corupţie şi abuz de putere în care era implicată fosta sa şefă de cabinet şi amantă Jana Nagoya, cu care s-a căsătorit între timp.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici