Fostul premier francez Dominique de Villepin, audiat într-o afacere de escrocherie

Fostul premier francez Dominique de Villepin a fost audiat marţi la Paris de către jandarmii însărcinaţi cu anchetarea unei presupuse afaceri de escrocherie, potrivit unei surse apropiate de investigaţie, confirmând o informaţie a ziarului Le Monde.

79 afișări
Imaginea articolului Fostul premier francez Dominique de Villepin, audiat într-o afacere de escrocherie

Fostul premier francez Dominique de Villepin, audiat într-o afacere de escrocherie

Această audiere într-un dosar vizând asociaţia Relais et Chateaux, specializată în turism, "era prevăzută şi este în curs", a explicat această sursă, refuzând să precizeze dacă fostul oficial era audiat în contextul unei custodii.

Dominique de Villepin îl cunoaşte pe fostul preşedinte al Relais et Chateaux, Regis Bulot, 64 ani, inculpat de către judecătorii din Strasbourg (est) pentru abuz de încredere, escrocherie în grup organizat şi spălare de bani.

Bulot este mai ales suspectat că a deturnat, în perioada 2002-2008, 1,6 milioane de euro, plătiţi cash de către furnizori ale căror prestaţii au fost suprataxate.

El a recunoscut acest sistem de suprataxare însă a negat, pe de altă parte, că a pus în aplicare un sistem de nopţi gratuite în beneficiul politicienilor sau oricare politică de finanţare.

Conform transcrierilor telefonice consultate de către AFP, la sfârşitul lui 2011, Dominique de Villepin a încercat să-l descurajeze pe noul preşedinte al asociaţiei, Jaume Tapies, care trebuia să se constituie parte civilă în divulgarea unui litigiu privind predecesorul său.

După ce a luat masa de prânz în ianurie 2010 cu Tapies, de Villepin s-a lăudat telefonic lui Bulot că a "făcut (interlocutorilor săi) o spaimă de zece ori mai mare decât şi-au imaginat".

"Există un lucru pe care i-am făcut să înţeleagă... este că dacă a existat un interes comun la casa Relaiset Chateaux, este faptul că nimic din tot ce mi-au spus nu iese niciodată, de care anume ei sunt convinşi", a spus încă cel care se ambiţiona pe atunci să se prezinte la alegerile prezidenţiale.

Potrivit lui Bulot, de Villepin nu a beneficiat de deturnările de fonduri, sub orice formă ar fi, bani cash sau sejururi gratuite. Dominique de Villepin şi soţia sa s-au aflat în 2005 într-un Relais et Chateaux din Martinica (Antilele franceze).

Întemniţat după inculparea sa, Regis Bulot a fost eliberat în iunie 2012 după şapte luni de detenţie provizorie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici