Fostul preşedinte american George H.W. Bush a căzut şi şi-a fracturat o vertebră la gât

Fostul preşedinte american George H.W. Bush a căzut miercuri, în timp ce se afla la reşedinţa sa de vară din Kennebunkport, Maine, şi şi-a fracturat o vertebră la gât, dar "viaţa sa nu este în pericol", a anunţat purtătorul său de cuvânt, Jim McGrath.

784 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte american George H.W. Bush a căzut şi şi-a fracturat o vertebră la gât

George H.W. Bush (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Bush a fost transportat la un spital din Portland şi se află în stare stabilă, a precizat McGrath, citat de CNN. Fostul preşedinte al Statelor Unite din perioada 1989-1993 nu a fost în niciun moment dezorientat.

"Nu preconizăm o şedere îndelungată", a declarat McGrath, adăugând că Bush va trebui să poarte un colier rigid.

Cel de-al 41-lea preşedinte american "a căzut acasă, în Maine, astăzi, şi şi-a fracturat o vertebră la gât. Starea sa este stabilă - el este bine - dar va trebui să poarte un colier rigid", a scris miercuri seara pe Twitter McGrath.

George H.W. Bush, care a împlinit 91 de ani luna trecută, a dezvăluit în urmă cu câţiva ani că suferă de o formă a bolii Parkinson.

El a fost spitalizat în 2014, după ce a suferit o insuficienţă respiratorie, iar în 2012 a petrecut câteva luni în spital din cauza unei bronşite.

Bush şi soţia sa au participat săptămâna trecută la mai multe evenimente în Maine, alături de sute dintre donatorii care contribuie la campania prezidenţială a fiului lor Jeb.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici