Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva se va preda poliţiei, după ce a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru corupţie

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a anunţat, sâmbătă, că se va preda poliţiei, la două zile după decizia Curţii Supreme de a-l condamna la 12 ani de închisoare pentru fapte de corupţie, relatează site-ul BBC News.

1290 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva se va preda poliţiei, după ce a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru corupţie

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva se va preda poliţiei, după ce a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru corupţie

În primul său discurs după pronunţarea sentinţei, Lula a susţinut că este nevinovat şi că este vizat de către anumite persoane care vor să-l împiedice să candideze la alegerile prezidenţiale din luna octombrie.

"Mă voi supune deciziei luate", a spus Lula în faţa unei mulţimi de susţinători care s-au adunat într-o suburbie a clasei muncitoare din Sao Paulo pentru a-i cere fostului şef de stat să nu se predea autorităţilor.

Luiz Inacio Lula da Silva (72 de ani) a fost găsit vinovat de luare de mită. El a cerut să rămână în libertate pe durata judecării recursului, însă judecătorii Curţii Supreme i-au respins cererea.

Potrivit instanţei, Lula a primit mită 3,7 milioane de reali brazilieni (1,2 milioane de euro) din partea firmei de construcţii OAS SA. Suma reprezintă echivalentul modernizării unui apartament al preşedintelui situat pe o plajă, în schimbul acordării unor contracte avantajoase cu grupul Petroleo Brasileiro.

Fostul preşedinte brazilian se confruntă cu alte patru procese de corupţie. Sentinţa de joi marchează o cădere şocantă pentru Lula da Silva, primul preşedinte al Braziliei provenit din clasa muncitoare care a încheiat mandatul cu o popularitate de 83%. Lula a fost preşedinte între 2003 şi 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici