Fostul preşedinte columbian a recunoscut că armata a ucis mii de civili pentru a primi bonusuri

  • Fostul preşedinte al Columbiei, Juan Manuel Santos, recunoscut că armata a ucis mii de civili între 2002 şi 2008.
  • Santos a fost ministru al Apărării din 2006 până în 2009 şi preşedinte din 2010 până în 2018.
  • Columbia a fost implicată mai mult de 50 de ani în conflicte armate între armata sa, grupările de gherilă de stânga şi paramilitarii de dreapta.
607 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte columbian a recunoscut că armata a ucis mii de civili  pentru a primi bonusuri

Foto: Profimedia

Fostul preşedinte al Columbiei, Juan Manuel Santos, recunoscut că armata a ucis mii de civili între 2002 şi 2008 pentru a obţine rezultate în lupta împotriva fostei gherile FARC (Forţele Armate Revoluţionare), notează DPA.
 
"Asta nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată, recunosc acest lucru şi le cer iertare, din adâncul sufletului meu, tuturor mamelor şi familiilor lor, care au devenit victimele acestei orori," a declarat Santos  Comisiei Adevărului din Columbia.
 
Santos a fost ministru al Apărării din 2006 până în 2009 şi preşedinte din 2010 până în 2018.
 
Armata columbiană a ucis cel puţin 6.402 de civili între 2002 şi 2008,  şi trecuţi ca luptători inamici de gherilă pentru a îndeplini cote şi a primi bonusuri, potrivit Justiţiei speciale pentru pace (JEP).
 
Numărul deceselor este de trei ori mai mare decât estimările oferite până acum de Parchet.
 
Columbia a fost implicată mai mult de 50 de ani în conflicte armate între armata sa, grupările de gherilă de stânga şi paramilitarii de dreapta.
 
Peste 220.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în timpul războiului civil şi milioane de oameni au plecat din ţară.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici